Wi-Fi workshops
voor je IT-afdeling

Als gecertificeerde lesgever van Ekahau en CWNP geven we opleiding en workshops voor IT-teams binnen bedrijven. Dat gebeurt zowel online als ter plaatse bij bedrijven.

Voor wie is deze wi-fi opleiding?

Onze Wi-Fi workshops zijn bedoeld voor IT-teams die hun expertise willen vergroten in het beheer en de ontwikkeling van hun eigen draadloos netwerk.

We bieden alle CWNP-modules aan en bieden ook maatwerktrainingen aan. Deze trainingen kunnen plaatsvinden op locatie bij het bedrijf of op een trainingslocatie naar keuze.

Wens je een Wi-fi training op maat, informeer je vrijblijvend

Agenda

Wens je één van deze trainingen mee te volgen, contacteer ons dan snel en dan kunnen we controleren of er nog plaats is voor de training die je wil volgen.

Ekahau logo

Ekahau is de industriestandaard voor Wi-Fi-ontwerp omdat ze gebruiksvriendelijke tools gebruiken. Van ontwerp en validatie tot probleemoplossing, Ekahau staat voor u klaar.

CWNP logo

CWNP is de industriestandaard voor zakelijke Wi-Fi-certificering en is het enige vendor onafhankelijke Wi-Fi-certificatie programma in de branche. CWNP is toegewijd aan het leveren van de kennis, leermiddelen en middelen die nodig zijn om blijvend succes te behalen op het gebied van IT en draadloze netwerken.

Veelgestelde vragen over Wi-Fi

Onderstaande zijn enkele van de meest gestelde vragen met betrekking tot wifi

We raden aan om zoveel mogelijk de 5GHz of zelfs de 6GHz frequentie te gebruiken. Op de 2.4GHz frequentie band zijn er zeer veel storende factoren zoals microgolfoven of bewegingsdetectoren die je draadloos signaal verstoren. Om dit duidelijk in kaart te brengen kunnen we hiervoor een site survey uitvoeren.

Een veel voorkomend probleem is dat het draadloos netwerk traag is. Wij raden aan om de access points te plaatsen waar de gebruikers zitten, hoe meer de access points in het “zicht” staan van de gebruikers des te beter zal het netwerk functioneren. Om het met een technische term te zeggen we raden een signaal sterkte van -67dBm of beter.

Wi-Fi technologie evolueert zeer snel. Vanaf het moment dat een nieuwe Wi-Fi standaard beschikbaar is, is men al bezig om een nieuwe standaard te bouwen. Moet je daarom wachten op de nieuwe standaard ? Vanuit een software standpunt wel aangezien de nieuwe standaard nog langer meegaat en ondersteuning krijgt. Aan de andere kant moet je de vraag stellen, heb je daadwerkelijk die nieuwe functies nodig die deze Wi-Fi standaard geeft of kan je aan de slag met de bestaande Wi-Fi standaard.

Bij AHFIBIT zijn we vendor onafhankelijk, elke Wi-Fi vendor heeft zijn sterktes en mogelijkheden. De keuze van vendor kan je laten bepalen door de noden van je draadloos netwerk. Elke vendor heeft access points in zijn portfolio voor omgevingen met hoge densiteit terwijl er ook zijn die voor lage densiteit, AHFIBIT kan je hierin begeleiden in de juiste keuze van het type access point voor jou omgeving. Misschien nog belangrijker is de configuratie van het draadloos netwerk, het moet ingesteld worden naar de noden van het netwerk. Als wifi expert kunnen we je hierin zeker het juiste advies in leveren !

Andere vragen? Contacteer me!

Hans Van Ballaer
Certified Wi-Fi Expert #340

Wens je meer info te bekomen ? Contacteer ons en dan kunnen we al je vragen bespreken