Home » Advies

Wi-Fi advies & consultatie

Zaakvoerder Hans Van Ballaer is één van de weinigen in België die de titel Certified Wireless Network Experts (CWNE) mag dragen. En dat kan tellen als je op zoek bent naar professioneel Wi-Fi advies en consultatie. AHFIBIT bijten we ons graag vast in de meest complexe problemen.

Een begeleidende rol als wi-fi adviseur voor IT-teams

Wil je graag een nieuw draadloos netwerk ontwerpen ? AHFIBIT kan je hierbij helpen en aan de hand van een site survey het juiste advies geven met performantie en security in het achterhoofd.

Wil je een draadloos netwerk installeren maar je weet niet waar je moet starten ? AHFIBIT kan je begeleiden in de uitrol en migratie van je draadloos netwerk om zo de IT-afdeling mee te ontzorgen.

Heb je reeds een draadloos netwerk maar werkt het niet naar behoren ? Als Wi-Fi expert kan AHFIBIT je helpen om een analyse uit te voeren en de nodige acties uit te voeren om je netwerk terug gezond te maken.

Elk project is uniek, AHFIBIT heeft die jarenlange ervaring om je bij te staan

WI-FI Site Survey

Een wireless site survey is een analyse van de omgeving waarin het draadloos netwerk geïnstalleerd dient te worden. Het legt de storende factoren in kaart en biedt de beste oplossingen om een optimale gebruikerservaring te bekomen.

WI-FI Site Survey is inclusief

  • Professionele meting of vooronderzoek
  • Security issues in je wi-fi netwerk
  • WIFI dekking analyse
  • Opportuniteiten voor een beter netwerk
  • Beste strategie en oplossingen

Na-service & workshops: het kan bij ons!

Een draadloos netwerk is niet altijd zomaar plug-and-play. Bij professionele draadloze netwerken komt er meer bij kijken, denk aan security en capaciteit

Bij AHFIBIT leveren we die services.
Heb je net een nieuw draadloos netwerk geïnstalleerd maar werkt het niet naar behoren of hebben je gebruikers nog steeds wifi problemen ? Dan kunnen we je hierin begeleiden en vertrekken vanuit de Wi-Fi technologie. Via workshops houden we je IT-teams op de hoogte van nieuwe software release en interessante features. Dankzij deze workshops is je IT-team in staat om deze nieuwe technologie te onderhouden

Veelgestelde vragen aan professionele wi-fi specialisten

Onderstaande zijn enkele van de meest gestelde vragen met betrekking tot draadloze netwerken.

We raden aan om zoveel mogelijk de 5GHz of zelfs de 6GHz frequentie te gebruiken. Op de 2.4GHz frequentie band zijn er zeer veel storende factoren zoals microgolfoven of bewegingsdetectoren die je draadloos signaal verstoren. Om dit duidelijk in kaart te brengen kunnen we hiervoor een site survey uitvoeren.

Een veel voorkomend probleem is dat het draadloos netwerk traag is. Wij raden aan om de access points te plaatsen waar de gebruikers zitten, hoe meer de access points in het “zicht” staan van de gebruikers des te beter zal het netwerk functioneren. Om het met een technische term te zeggen we raden een signaal sterkte van -67dBm of beter.

Wi-Fi technologie evolueert zeer snel. Vanaf het moment dat een nieuwe Wi-Fi standaard beschikbaar is, is men al bezig om een nieuwe standaard te bouwen. Moet je daarom wachten op de nieuwe standaard ? Vanuit een software standpunt wel aangezien de nieuwe standaard nog langer meegaat en ondersteuning krijgt. Aan de andere kant moet je de vraag stellen, heb je daadwerkelijk die nieuwe functies nodig die deze Wi-Fi standaard geeft of kan je aan de slag met de bestaande Wi-Fi standaard.

Bij AHFIBIT zijn we vendor onafhankelijk, elke Wi-Fi vendor heeft zijn sterktes en mogelijkheden. De keuze van vendor kan je laten bepalen door de noden van je draadloos netwerk. Elke vendor heeft access points in zijn portfolio voor omgevingen met hoge densiteit terwijl er ook zijn die voor lage densiteit, AHFIBIT kan je hierin begeleiden in de juiste keuze van het type access point voor jou omgeving. Misschien nog belangrijker is de configuratie van het draadloos netwerk, het moet ingesteld worden naar de noden van het netwerk. Als wifi expert kunnen we je hierin zeker het juiste advies in leveren !

Advies nodig voor professionele wi-fi?

Dan ben je aan het juiste adres bij AHFIBIT
Stel vrijblijvend je vraag, we beantwoorden het graag.