Home » Branches » Kantoren

Professionele Wi-Fi in je
kantoren laten installeren

Een draadloos netwerk voor je kantoren is sterk gedreven door de mobiliteit van je mobiele toestellen. Een future-proof netwerk moet het toelaten om van je flexplekken naar een vergaderzaal te bewegen zonder de verbinding met je klant of collega te verliezen tijdens een videogesprek. Bij AHFIBIT hebben we die expertise om je gebruikers op een veilige manier een der waar een verbinding te geven.

Een sterk Wi-Fi netwerk is cruciaal
voor de werking in je kantoren

Vroeger had elke gebruiker een vaste verbinding op zijn bureau, heel veel organisaties werken nu vanuit een standpunt dat er enkel een draadloze verbinding is. Via deze wifi verbinding moeten al het personeel tegelijk hun taken kunnen uitvoeren. Wat als de verbinding wegvalt tijdens een video gesprek met een belangrijke prospect ?

Voice of Wi-Fi en video bellen is een standaard gegeven in een hedendaags netwerk, zelfs met volledige bezetting moeten we zonder problemen onze klanten kunnen spreken over wifi. Vertrouwelijke info die we versturen over het draadloos netwerk moet daarom maximaal beveiligd worden om zo cyber aanvallen te voorkomen.

170 MB/s

Wi-fi snelheid

+53%

Snelheidswinst

99,997%

Wi-fi uptime

* gemiddelde cijfers van alle AHFIBIT projecten

Professionele Wi-Fi in je kantoren laten installeren

WI-FI Site Survey

Een wireless site survey is een analyse van de omgeving waarin het draadloos netwerk geïnstalleerd dient te worden. Het legt de storende factoren in kaart en biedt de beste oplossingen om een optimale gebruikerservaring te bekomen.

WI-FI Site Survey is inclusief

  • Professionele meting of vooronderzoek
  • Security issues in je wi-fi netwerk
  • WIFI dekking analyse
  • Opportuniteiten voor een beter netwerk
  • Beste strategie en oplossingen

De voordelen van een sterk Wi-Fi netwerk in je kantoren

AHFIBIT is dé wifi expert en kan je adviseren bij de inrichting van een draadloos netwerk voor je kantoren of bedrijfsgebouw.

  • Mobiele toestellen met altijd en overal naadloos verbinden
  • Kritische applicaties zoals voice over Wi-Fi moeten vlot functioneren
  • Voldoende capaciteit bij volle bezetting van flexplekken
  • Maximale beveiliging om cyber aanvallen te vermijden

Veelgestelde vragen omtrent wifi voor kantoren en corporate omgevingen

Onderstaande zijn enkele van de meest gestelde vragen met betrekking tot een wifi voor een kantoor omgeving

Om je netwerk voldoende veilig te maken adviseren we om gebruik te maken van de laatste beveiligingsmethodes zoals WPA3. Met WPA3 en een voldoende lang wachtwoord gaat je beveiliging sterk verbeteren. Ultiem kan je nog aanvullen met server infrastructuur zoals RADIUS.

Om voice over Wi-Fi te implementeren raden we aan om een site survey uit te voeren om je wifi netwerk te valideren. Voice over Wi-Fi is zeer gevoelig, wanneer het netwerk niet klaar is om realtime applicaties als voice te verwerken zal de gebruiker een slechte kwaliteit ervaren van het gesprek.

Als er teveel mobiele toestellen verbonden zijn op hetzelfde access point dan zal de gebruiker een slechte ervaring hebben op het draadloos netwerk. Om dit op te lossen moet het netwerk opnieuw ontworpen worden en de nodige configuratie wijziging toegepast.

Wi-fi netwerk in je kantoren laten installeren door AHFIBIT?

Wil je graag beroep doen om ons om je kantoren in te richten met een draadloos netwerk dat future-proof is, contacteer ons hier en dan bespreken we graag hoe we je kunnen helpen.