Home » Wi-fi site survey

Wi-Fi wireless site survey

Wireless site surveys zijn onmisbaar om vanaf het eerste moment een uitstekende netwerkprestatie te waarborgen. Het maakt niet uit of u zich in de ontwerpfase of de post-implementatiefase bevindt. Bovendien zijn deze onderzoeken essentieel voor het onderhoud van het netwerk

Ekahau logo

De noodzaak van wireless site surveys

In de ontwerpfase heb je het inschattend model nodig om de netwerk- en capaciteitsvereisten te controleren. Het vermijden van een inschattend survey model kan verleidelijk lijken omdat het kosten bespaart, maar uiteindelijk zal het, als het goed wordt gedaan, resulteren in een geweldige netwerkervaring!

Bij het uitvoeren van een AP on a Stick-onderzoek (APoS) valideren we de toegangspunten die we op de kaart hebben geplaatst tijdens de inschattend modellering fase in de echte omgeving. Zo kunnen wij de dekking van deze ap plaatsing controleren in de werkelijke omgeving.

Na de implementatie wilt u wellicht controleren hoe het netwerk presteert zoals ontworpen. Dit is het doel van de validatie survey. We gebruiken dit soort survey ook wanneer er een recurrente controle op het draadloze netwerk moet worden uitgevoerd of om problemen in het netwerk te identificeren.

Wat toont een site-survey?

Met een site survey kunnen we de dekking van het draadloze netwerk in kaart brengen, dit genereert een heatmap in de survey software. Deze heatmap is een kleurgecodeerde kaart die de signaalsterkte in het hele gebied laat zien op basis van waar de AP’s zijn geplaatst. Met behulp van de ingebouwde wifi-interfaces op het survey apparaat verzamelt het alle wifi-informatie en toont dit op een kaart.

Meestal heeft het survey apparaat ook een spectrum analyser ingebouwd. Wanneer u een survey uitvoert, verzamelt u RF energie uit de lucht. Met behulp van een spectrum analyser kunnen we storingsbronnen in het netwerk opsporen. 

Verschillende soorten van site surveys

We gebruiken verschillende soorten site survey. Het soort site survey dat we willen uitvoeren hangt af van het gewenste doel. Hieronder staan ​​de belangrijkste site surveys die we kunnen uitvoeren

  • Inschattende surveys worden gebruikt om een ​​nieuw netwerk te ontwerpen op basis van grondplannen. Tijdens de inschattende survey houden we rekening met netwerk vereisten en capaciteit
  • Bij AP on a Stick surveys of pre-installatie surveys wordt een AP op een statief geplaatst en van stroom voorzien via een batterij. We verplaatsen het statief om te zien of de echte RF dekking overeenkomt met het inschattende model dat we eerder hebben ontworpen.
  • Validatie surveys zijn meer gericht op validatie van het geïmplementeerde netwerk of op het opsporen van problemen in de huidige netwerk configuratie.

Veelgestelde vragen over site survey

Een site survey analyseert de radiogolven in het gebied waar een Wi-Fi-netwerk wordt ingezet. Netwerk teams gebruiken site surveys bij het plannen van een nieuw netwerk om te bepalen waar toegangspunten moeten worden geïnstalleerd.

Afhankelijk van het soort site survey dat u nodig heeft, kunnen we een survey uitvoeren. Hetzij op basis van een plattegrond, een statief gebruiken en door het gebouw lopen, of gewoon door het gebouw lopen en overal waar we lopen datapunten verzamelen. Geen van deze onderzoeksmethoden zal het huidige, actieve netwerk in het gebied verstoren.

Dit hangt af van het soort survey dat u nodig heeft, maar gezien onze ruime ervaring kunnen we een correcte inschatting maken van de tijd die we nodig hebben om een ​​van deze survey methoden uit te voeren. Dit kan vooraf besproken worden zodat u duidelijk weet waar u aan toe bent.

  • Foutieve kanaal planning
  • Non-wifi interferentie
  • Roaming problemen omwille van een foutief design
  • Niet ontworpen voor het meest kritieke apparaat

Wil je een wireless site survey laten uitvoeren door AHFIBIT?

Met AHFIBIT hebben we reeds +150 bedrijven geholpen. Dankzij onze site survey resultaten genieten ze nu van een efficient draadloos netwerk.