Home » Branches » Onderwijs

Professionele Wi-Fi op
school

Wi-Fi is vandaag de dag uitermate belangrijk om vlot lessen te kunnen geven. In een onderwijs omgeving zijn tegenwoordig alle gebruikers tegelijkertijd verbonden op het draadloos netwerk wat een zeer hoge capaciteit vraag. Door middel van opleiding kunnen we dan de interne mensen ondersteunen om zo de stress weg te nemen.

Expertise in Wi-Fi voor het onderwijs

Bij AHFIBIT beschikken we over de juiste expertise, ervaring en tools om uw school te voorzien van een veilig en professioneel draadloos netwerk. In het onderwijs zijn er verschillende gebruikers zoals administratie, leerkrachten en leerlingen waarvan je de data wil scheiden. Segmentatie en afscheiding is hierin zeer belangrijk.

Wi-Fi is vandaag de dag uitermate belangrijk om vlot lessen te kunnen geven. In een onderwijs omgeving zijn tegenwoordig alle gebruikers tegelijkertijd verbonden op het draadloos netwerk wat een zeer hoge capaciteit vraag. Door middel van een site survey hetzij op grondplannen of op locatie kunnen we ervoor zorgen dat het draadloos signaal sterk genoeg is op de toestellen van de gebruikers.

Met onze uitgebreide aanpak zorgen we ervoor dat uw Wi-Fi netwerk betrouwbaar en efficiënt werkt, waardoor de werking in uw school soepel kunnen verlopen.

Professionele Wi-Fi op school laten installeren

WI-FI Site Survey

Een wireless site survey is een analyse van de omgeving waarin het draadloos netwerk geïnstalleerd dient te worden. Het legt de storende factoren in kaart en biedt de beste oplossingen om een optimale gebruikerservaring te bekomen.

WI-FI Site Survey is inclusief

  • Professionele meting of vooronderzoek
  • Security issues in je wi-fi netwerk
  • WIFI dekking analyse
  • Opportuniteiten voor een beter netwerk
  • Beste strategie en oplossingen

De voordelen van een sterk Wi-Fi netwerk in je school

Dankzij een snelle en stabiele Wi-Fi verbinding kunnen leerlingen online handelingen sneller uitvoeren, wat resulteert in een verhoogde productiviteit tijdens de lessen. Een betrouwbare Wi-Fi verbinding speelt hierbij een cruciale rol. Door middel van segmentatie willen we een afscheiding maken tussen de data van leerlingen en het personeel om zo de veiligheid en integriteit van het netwerk te bewaren.

Bij het ontwerp houden we rekening met de capaciteit van het draadloos netwerk en wanneer alle leerlingen tegelijk het draadloos gebruiken zal dit voor een piekbelasting zorgen. Mits een goed ontwerp en een professionele configuratie zullen onderbrekingen voorkomen worden.

Leerkrachten ervaren minder frustraties wanneer ze kunnen vertrouwen op een stabiele en snelle Wi-Fi verbinding. Dit draagt bij aan de tevredenheid van de gebruikers. Door te investeren in een geoptimaliseerd Wi-Fi netwerk dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de school kunnen onnodige uitgaven worden vermeden. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van middelen.

Veelgestelde vragen over wi-fi

Een veel voorkomend probleem is dat het draadloos netwerk traag is. Wij raden aan om de access points te plaatsen waar de gebruikers zitten, hoe meer de access points in het “zicht” staan van de gebruikers des te beter zal het netwerk functioneren. Om het met een technische term te zeggen we raden een signaal sterkte van -67dBm of beter.

Wi-Fi technologie evolueert zeer snel. Vanaf het moment dat een nieuwe Wi-Fi standaard beschikbaar is, is men al bezig om een nieuwe standaard te bouwen. Moet je daarom wachten op de nieuwe standaard ? Vanuit een software standpunt wel aangezien de nieuwe standaard nog langer meegaat en ondersteuning krijgt. Aan de andere kant moet je de vraag stellen, heb je daadwerkelijk die nieuwe functies nodig die deze Wi-Fi standaard geeft of kan je aan de slag met de bestaande Wi-Fi standaard.

Als er teveel gebruikers op hetzelfde access point verbonden zijn, kan de verbinding onstabiel zijn en wordt de verbinding op willekeurig momenten verbroken. Om dit duidelijk in kaart te brengen kunnen we hiervoor een site survey uitvoeren om voldoende capaciteit te berekenen.

Bij AHFIBIT zijn we vendor onafhankelijk, elke Wi-Fi vendor heeft zijn sterktes en mogelijkheden. De keuze van vendor kan je laten bepalen door de noden van je draadloos netwerk. Elke vendor heeft access points in zijn portfolio voor omgevingen met hoge densiteit terwijl er ook zijn die voor lage densiteit, AHFIBIT kan je hierin begeleiden in de juiste keuze van het type access point voor jou omgeving. Misschien nog belangrijker is de configuratie van het draadloos netwerk, het moet ingesteld worden naar de noden van het netwerk. Als wifi expert kunnen we je hierin zeker het juiste advies in leveren !

Wi-fi netwerk in je school laten installeren door AHFIBIT?

Wil je graag professioneel advies om de werking van de draadloos netwerk in je school sterk en performant te maken. Dan kan je ons contacteren en dan helpen we je graag verder.